Προσοχή: Βρίσκεστε σε ιστολόγιο μεταβλητής Συνειδητότητας. Συστήνεται σε (νέους) αναγνώστες, να αποφεύγουν να απομονώνουν τμήματα της προβαλλόμενης πληροφορίας, αποδεχόμενή την ως “μοναδική” ή “ νέα” πραγματικότητα…

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Περί Εστιακών κύκλων


Οι δελφικοί ή εστιακοί κύκλοι, άρχισαν να δημιουργούνται, βασιζόμενοι στη μέθοδο μαθητείας και διοίκησης των αρχαίων Ελλήνων δελφών. Των ιερέων δηλαδή του ναού των Δελφών οι οποίοι και κατείχαν την ιερή και απόκρυφη γνώση της δημιουργίας του σύμπαντος. Το αρχικό όνομα αυτό όμως, αποφασίστηκε να αλλάξει σε εστιακός (από δελφικός) για να μπορέσει να δημιουργήσει μια νέα και πανανθρώπινη αντίληψη παιδείας προς όλους και όχι μόνο προς εκείνους που για οποιοδήποτε λόγο συμπαθούσαν, συμπαθούν ή είναι φιλικά προσκείμενοι στην αρχαία ελληνική παράδοση.
Ένας πρόσθετος επίσης λόγος είναι ότι ένα νέο όνομα, είναι πάντα πλήρως απαλλαγμένο και καθαρό από τα οποιαδήποτε ενεργειακά φορτία που μπορεί να κουβαλάει από το παρελθόν. Από τις αποστατικές συμπεριφορές των τελευταίων δελφών, οι οποίοι το «φόρτισαν» με πρακτικές και αρνητικές καταστάσεις κατά το παρελθόν.